Jump to content

BarryTheFast

Early Birds
  • Content Count

    8
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by BarryTheFast

  1. Just now, TiiaAurora said:

    Actually tried on 2 different ISPs and 2 different routers with the same result. Lot of other players also disconnect. So far we figured out that ammonites, basilos and anglerfish and coel overspawn. we had about 2500 ammonites in the ocean. nearly 800 anglers, 200 basilos. coels where about 5k. 

    Oh wow. So your issue is fixed now? And it was server side, not personal?

  2. 6 hours ago, TiiaAurora said:

    Same problem here. For about 2-3 weeks I disconnect from the ocean biom almost as soon as I enter the water. 

    This solution kind of sucks to have to do and i'm not sure it would work for you, but it worked for me and i'm very happy. Today I switched to a new ISP and got a new router along with it, and now it is working perfectly, I am assuming that it was the router, not the ISP though. Like I said, it sucks to have to do, but maybe you could try getting a router if you really want to play ark that much? I think it was 100% worth it though because I was needing to switch anyways and upgrade :)

  3. 18 hours ago, Drystan said:

     

    I have the same problem since yesterday on my private server. Gamefiles repared, game reinstalled, mods deactivated and so on; nothing helps. Unplayable atm...

    Edit:

    Computer Information:
        Manufacturer:  Micro-Star International Co., Ltd.
        Model:  Z270 Gaming Aegis X3 (MS-B909)
        Form Factor: Desktop
        No Touch Input Detected

    Processor Information:
        CPU Vendor:  GenuineIntel
        CPU Brand:  Intel(R) Core(TM) i7-7700K CPU @ 4.20GHz
        CPU Family:  0x6
        CPU Model:  0x9e
        CPU Stepping:  0x9
        CPU Type:  0x0
        Speed:  4200 Mhz
        8 logical processors
        4 physical processors
        HyperThreading:  Supported
        FCMOV:  Supported
        SSE2:  Supported
        SSE3:  Supported
        SSSE3:  Supported
        SSE4a:  Unsupported
        SSE41:  Supported
        SSE42:  Supported
        AES:  Supported
        AVX:  Supported
        AVX2:  Supported
        AVX512F:  Unsupported
        AVX512PF:  Unsupported
        AVX512ER:  Unsupported
        AVX512CD:  Unsupported
        AVX512VNNI:  Unsupported
        SHA:  Unsupported
        CMPXCHG16B:  Supported
        LAHF/SAHF:  Supported
        PrefetchW:  Unsupported

    Operating System Version:
        Windows 10 (64 bit)
        NTFS:  Supported
        Crypto Provider Codes:  Supported 311 0x0 0x0 0x0

    Video Card:
        Driver:  NVIDIA GeForce GTX 1080
        DirectX Driver Name:  nvldumd.dll
        Driver Version:  26.21.14.4166
        DirectX Driver Version:  26.21.14.4166
        Driver Date: 12 6 2019
        OpenGL Version: 4.6
        Desktop Color Depth: 32 bits per pixel
        Monitor Refresh Rate: 59 Hz
        DirectX Card: NVIDIA GeForce GTX 1080
        VendorID:  0x10de
        DeviceID:  0x1b80
        Revision:  0xa1
        Number of Monitors:  1
        Number of Logical Video Cards:  1
        No SLI or Crossfire Detected
        Primary Display Resolution:  3440 x 1440
        Desktop Resolution: 3440 x 1440
        Primary Display Size: 31.42" x 13.19" (34.06" diag)
                                                79.8cm x 33.5cm (86.5cm diag)
        Primary Bus: PCI Express 16x
        Primary VRAM: 8191 MB
        Supported MSAA Modes:  2x 4x 8x

    Sound card:
        Audio device: Lautsprecher (3- io|2)

    Memory:
        RAM:  16330 Mb

    VR Hardware:
        VR Headset: None detected

    Miscellaneous:
        UI Language:  English
        Media Type:  DVD
        Total Hard Disk Space Available:  2376599 Mb
        Largest Free Hard Disk Block:  1622111 Mb
        OS Install Date: Jan 01 1970
        Game Controller: None detected
        MAC Address hash: c96f45c1af498118dc41bb23f6e474bc28f553ba
        Disk serial number hash: 0

     

     

    Have you had problems with your network before?

  4. 2 hours ago, TraXz said:

    Having the excact same problem.  

    I play on official Genesis. It's not your PC faults, it's bad programming and crappy servers. 

    Does it happen sometimes on abberation and extinction, but no where near as bad as the ocean?

  5. Disconnection

    I get lost connection from host constantly. I'm pretty sure its not actually a internet problem because those tend to look different, plus, it only happens in specific locations. Mainly ocean and arctic, and rarely volcano. I can't swim in the ocean for more than 30 seconds without disconnecting. I have tried validating files, it says 7 files are missing and says it re downloads them, but when i validate again, another 7 files are missing. I installed graphics drivers and reinstalled the game. This has been happening since gen came out. I'm getting super tired of this and just wondering if anyone has a fix. Though it says i have 2 tb, I have ark downloaded on a 480 gb ssd. There is 100 gbs left the in the ssd.

    Specs according to steam: 

    Computer Information:
        Manufacturer:  Gigabyte Technology Co., Ltd.
        Model:  B450 AORUS M
        Form Factor: Desktop
        No Touch Input Detected

    Processor Information:
        CPU Vendor:  AuthenticAMD
        CPU Brand:  AMD Ryzen 5 2600 Six-Core Processor            
        CPU Family:  0x17
        CPU Model:  0x8
        CPU Stepping:  0x2
        CPU Type:  0x0
        Speed:  3394 Mhz
        12 logical processors
        6 physical processors
        HyperThreading:  Supported
        FCMOV:  Supported
        SSE2:  Supported
        SSE3:  Supported
        SSSE3:  Supported
        SSE4a:  Supported
        SSE41:  Supported
        SSE42:  Supported
        AES:  Supported
        AVX:  Supported
        AVX2:  Supported
        AVX512F:  Unsupported
        AVX512PF:  Unsupported
        AVX512ER:  Unsupported
        AVX512CD:  Unsupported
        AVX512VNNI:  Unsupported
        SHA:  Supported
        CMPXCHG16B:  Supported
        LAHF/SAHF:  Supported
        PrefetchW:  Unsupported

    Operating System Version:
        Windows 10 (64 bit)
        NTFS:  Supported
        Crypto Provider Codes:  Supported 311 0x0 0x0 0x0

    Video Card:
        Driver:  NVIDIA GeForce RTX 2060
        DirectX Driver Name:  nvldumd.dll
        Driver Version:  26.21.14.4259
        DirectX Driver Version:  26.21.14.4259
        Driver Date: 3 4 2020
        OpenGL Version: 4.6
        Desktop Color Depth: 32 bits per pixel
        Monitor Refresh Rate: 74 Hz
        DirectX Card: NVIDIA GeForce RTX 2060
        VendorID:  0x10de
        DeviceID:  0x1e89
        Revision:  0xa1
        Number of Monitors:  1
        Number of Logical Video Cards:  1
        No SLI or Crossfire Detected
        Primary Display Resolution:  1920 x 1080
        Desktop Resolution: 1920 x 1080
        Primary Display Size: 18.74" x 10.55" (21.50" diag)
                                                47.6cm x 26.8cm (54.6cm diag)
        Primary Bus: PCI Express 16x
        Primary VRAM: 6143 MB
        Supported MSAA Modes:  2x 4x 8x 

    Sound card:
        Audio device: Realtek HD Audio 2nd output (Re

    Memory:
        RAM:  16332 Mb

    VR Hardware:
        VR Headset: None detected

    Miscellaneous:
        UI Language:  English
        Media Type:  Undetermined
        Total Hard Disk Space Available:  2364943 Mb
        Largest Free Hard Disk Block:  1788869 Mb
        OS Install Date: Dec 31 1969
        Game Controller: None detected
        MAC Address hash: 044436838c81494fdf333ebafb220d79c359fb15
        Disk serial number hash: 42d7f31b

    I tested it on official servers, but wasn't able to test it to the full extent as a bob.

    Mods:

    Mod List 731604991 - Structures Plus - https://bit.ly/2mNFOnf 849985437 - HG Stacking Mod - https://bit.ly/2rOxD9M 1114986779 - Advanced Engram Unlocker - https://bit.ly/2U1k1va 821530042 - Upgrade Station v1.8i - https://bit.ly/2uqzO7p 1404697612 - Awesome SpyGlass! - https://bit.ly/2U7e26Z 751991809 - Death Recovery Mod - https://bit.ly/2Ua3ILz 741203089 - eco's RP Decor - https://bit.ly/2r8DoC1 1814953878 - CKF Remastered - https://bit.ly/2YK81R1 1609138312 - Dino Storage V2 - https://bit.ly/32rEqtZ

    This is not the only server i have had the issue on.

  6. 3 hours ago, WildWyvern said:

    I am having the same exact issue. In the ocean, Arctic too! Ark is literally unplayable, right now!

    It’s really really nice to know this is an issue not only I have. I was thinking this would just be a problem that I would be stuck with forever 

  7. Lost Connection

    I’m pretty sure this is a genesis issue but I could be wrong. Whenever I’m in the water or arctic, I lose connection from server. I’m pretty sure this isn’t an actual connection error because I know what those look like, and it wouldn’t make sense that it only happens in those areas. I have an rtx 2060ko, ryzen 5 2600, and 16gb of 3200 mhz ddr4. I haven’t played too much on other maps, but I have spent a few hours on them on this new computer, and no disconnection. I have tried drivers, launch options, changing settings and some other things, but nothing works and it’s getting very tiring.

×
×
  • Create New...