• Announcements

    • Jatheish

      Note for players regarding Ascension (please open terminal/tribute before ascending)   02/04/18

      With the latest server update on PC (v276.493), if you're going to attempt ascension, before doing so please make sure you've opened a supply crate/transmitter/obelisk/ basically anything terminal/tribute inventories. It's a temp workaround to characters being lost when ascending whilst we're investigating character issues further.

Sprinkles

Members
  • Content count

    12
  • Joined

  • Last visited

  • Feedback

    N/A

Community Reputation

0 Gathering Thatch

About Sprinkles

  • Rank
    Naked
  1. you sir, are a hero! i don't have a clue why it didnt work on just official servers; but hey it is working again!
  2. Posting these would be useless for me as I play on official servers nowadays. (official pvp and pve; no special clusters) It happens when accessing anything that has server transfer capabilities; so it happens when I try to access an obelisk or a normal supply beacon. Cave/desert/underwater drops that have no way to download anything are fine and dont cause crashes last time i checked. edit: afaik i am the only one on this official server having the issues; i see other people transferring their items/dinos/whatever just fine.
  3. I am completely out of ideas as to how i could possibly fix this I submitted a ticket; i'll hope an update fixes it or wc will give me a fix and i suggest u do the same. if 2 wc employees reply and give different answers, we have a larger chance one works most annoying thing is how you cant even get bp's due to this
  4. tried deleting all ifiles associated with ark, then re-dowloading with just scorched earth, still disconnect and kick to main menu, Tried installing the center + prim+ --> still getting dc'd to menu instantly. system specs shouldnt be an issue. i was able to transfer just fine in the past. I noticed that recently on BE enabled unofficial servers, it takes a sec or 2 to load the drop content/ark. servers without BE/ single player have no lag at all. ill try deleting and reinstalling BE. EDIT: deleting and reinstalling BE does not work also adding firewall exceptions for every single .exe associated with ark does not work.
  5. yeah it's a shame. I have googled a bit and seems like this issue popped up in the past: https://steamcommunity.com/app/346110/discussions/14/343785574517916772/ I will try to delete all traces of the game and download the bigass file when i am asleep; i will let you know if this fixed anything. The only other thing to try would be family sharing to another steam acc, and see if the problem persists.
  6. if any of u found a solution, could you post it please?
  7. I am experiencing this too since the latest patch! graphic driver downgrade, windows downgrade, ark reinstall, game cache verification etc. all do not work. I think this has to do with ark itself. i tried to investigate a little, and right when i access a beacon/terminal my network usage spikes like crazy. perhaps it has something to do with this? idk. if we are lucky it will fix itself when the evolution event ends in a few hrs. otherwise perhaps wait for tek update?
  8. Heya! i have come across this issue since i started playing again. Whenever i open a supply drop or an ark on official; my game freezes and it is as if i press the button to leave the game. When I am back in the main menu i get the timeout/disconnect error. Tried unsubscribing to ALL workshop items; verifying game files. Is anyone else experiencing this; and how could i possibly solve this? i would love to get some beacon drops and to transfer some SE stuff to the island thanks in advance!