Jump to content

shenniko

Early Birds
  • Content Count

    5
  • Joined

  • Last visited

  • Feedback

    N/A

Posts posted by shenniko


  1. Game.ini help/feedback

    I finally have my server setup and running the new DLC.. But am looking for some feedback on my Game.ini (https://pastebin.com/63tNuGfV)

    It just doesnt seem right.. dino's take a lot of damage before dying, plus there are some level 150's right near the spawn location (the beach).. Xp gain seems too high, as does harvesting wood/stone/meat/hide etc...

    Any input on my Game.ini to help balance it??

    Thanks

    Shenn


  2. Apologies, lots of tweaks and re-setting things...
     

    It looks like i was originally booting up two servers... some sort of mix up with my service.. so i removed it and setup a Cron job.. So all seems to be working and booting now..

    I've added the server to my Steam > View > servers > fav's (by entering my ip and searching for all games on that IP) so can connect that way... just cant see the server in the Ark list in the game..

    Im in the UK and the server is in Germany.. so not that much distance..


  3. 12 minutes ago, Larkfields said:

    You have double quotes around everything after ./ShooterGameServer but command line args should be outside the quotes...
     ./ShooterGameServer "TheIsland?AltSaveDi

    Hi,

    Thanks for the reply. This is a dedicated host from hetzner.com (im using the server for something else also)..

    UFW ports below... so all ports should be open..

    To                         Action      From
    --                         ------      ----
    27015                      ALLOW       Anywhere                  
    7777/udp                   ALLOW       Anywhere                  
    7778/udp                   ALLOW       Anywhere                  
    27020/udp                  ALLOW       Anywhere                  
    27015/udp (v6)             ALLOW       Anywhere (v6)             
    7777/udp (v6)              ALLOW       Anywhere (v6)             
    7778/udp (v6)              ALLOW       Anywhere (v6)             
    27020/udp (v6)             ALLOW       Anywhere (v6)

    Shootergame log
    [2019.09.02-09.57.56:586][  0]Log file open, 09/02/19 10:57:56
    [2019.09.02-09.57.56:586][  0]ARK Version: 298.37
    [2019.09.02-09.57.56:586][  0]PID: 14594
    [2019.09.02-09.58.14:014][  0]Primal Game Data Took 17.04 seconds
    [2019.09.02-09.58.25:035][  0]Server Initializing with BattlEye Anti-Cheat Protection. If you do not wish to use BattlEye, please launch with -NoBattlEye
    [2019.09.02-09.58.25:036][  0]BattlEye successfully started.
    [2019.09.02-09.58.51:400][  0]Server: "Shennikos Ark Server" has successfully started!
    [2019.09.02-09.58.57:536][  0]Commandline:  "TheIsland?AltSaveDirectoryName=TheIsland?listen?MultiHome=144.76.13.249?MaxPlayers=70?QueryPort=27015?RCONPort=27020?Port=7777 -automanagedmods"
    [2019.09.02-09.58.57:536][  0]Full Startup: 62.27 seconds (BP compile: 0.00 seconds)
    [2019.09.02-09.58.57:536][  0]Number of cores 4

    The only sort of error i can find is in my arkserver-console.log (generated by linuxgsm ), but reading up on net, lots of people say its normal? :
    [S_API FAIL] SteamAPI_Init() failed; SteamAPI_IsSteamRunning() failed.
    Setting breakpad minidump AppID = 346110

    So according to logs.. server is running, ports are open.. but i still cant find my server or direct connect from steam..


  4. help - linuxgsm - Dedicated Server not found

    Hi,

    First off, this is pretty much the first time for me using Linux.. so.. be gentle..

    I've followed the instruction on linuxgsm to install my Ark server, and also opened the required ports.. I've done ./arkserver postdetails, and the results are below:

     

    Distro Details
    =================================
    Distro:    Ubuntu 19.04
    Arch:      x86_64
    Kernel:    5.0.0-25-generic
    Hostname:  shenniko
    tmux:      tmux 2.8
    glibc:     2.29
    
    Performance
    Uptime:    0d, 8h, 6m
    Avg Load:  0.25, 0.57, 0.71
    
    CPU Model:      Intel(R) Core(TM) i7-2600 CPU @ 3.40GHz
    CPU Cores:      8
    CPU Frequency:  1605.454 MHz
    
    Mem:       total  used  free   cached  available
    Physical:  16GB   10GB  5.5GB  4.1GB   5.5GB
    Swap:      8.0GB  10MB  8.0GB
    
    Storage
    =================================
    Filesystem:      /dev/md2
    Total:           679G
    Used:            26G
    Available:       619G
    LinuxGSM Total:  19G
    Serverfiles:     8.9G
    
    ARK: Survival Evolved Server Details
    =================================
    Server name:    Shennikos Ark Server
    Server IP:      144.76.13.249:7777
    Maxplayers:     70
    Default Map:    TheIsland
    Master Server:  false
    Status:         ONLINE
    
    arkserver Script Details
    =================================
    Service name:           arkserver
    arkserver version:      v19.10.0
    User:                   ark
    glibc required:         2.15
    Discord alert:          off
    Email alert:            off
    Pushbullet alert:       off
    IFTTT alert:            off
    Mailgun (email) alert:  off
    Pushover alert:         off
    Telegram alert:         off
    Update on start:        off
    Location:               /home/ark
    Config file:            /home/ark/serverfiles/ShooterGame/Saved/Config/LinuxServer/GameUserSettings.ini
    
    Backups
    =================================
    No Backups created
    
    Command-line Parameters
    =================================
    ./ShooterGameServer "TheIsland?AltSaveDirectoryName=TheIsland?listen?MultiHome=144.76.13.249?MaxPlayers=70?QueryPort=27015?RCONPort=27020?Port=7777 -automanagedmods"
    
    Ports
    =================================
    Change ports by editing the parameters in:
    /home/ark/lgsm/config-lgsm/arkserver
    
    Useful port diagnostic command:
    netstat -atunp | grep ShooterGame
    
    DESCRIPTION  DIRECTION  PORT   PROTOCOL
    > Game       INBOUND    7777   udp
    > RAW        INBOUND    7778   udp
    > Query      INBOUND    27015  udp
    > RCON       INBOUND    27020  tcp
    
    Status:	ONLINE
    
    Port Diag: netstat -atunp | grep ShooterGame
    tcp        0      0 0.0.0.0:27015           0.0.0.0:*               LISTEN      1188/ShooterGameSer 
    tcp        0      0 144.76.13.249:27020     0.0.0.0:*               LISTEN      13858/./ShooterGame 
    udp        0      0 144.76.13.249:7777      0.0.0.0:*                           13858/./ShooterGame 
    udp        0      0 0.0.0.0:7778            0.0.0.0:*                           1188/ShooterGameSer 
    udp        0      0 0.0.0.0:27015           0.0.0.0:*                           1188/ShooterGameSer 
    udp        0      0 144.76.13.249:14001     0.0.0.0:*                           13858/./ShooterGame 
    
    
    
    So as you can see, by all means.. it looks like its working.. but i cant seem to find the server in the Ark list.. and neither can i connect directly.. Any ideas?
    
×
×
  • Create New...