Jump to content

Morgul8lade

Members
  • Content Count

    27
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Morgul8lade

  1. After more than 9 hr of installation and a 76 gig download I finally got the base game to run and I could connect to an island server.

     

    a total of 91 gigs for a base game on a console is insane.  A 76 gig download for a update is also insane.  This would have killed my internet usage if a temporary lift and data caps was not in effect.  I think this is the definition of bloat ware.

    i still have to try to install the original dlc and see what happens.

  2. Ark Monolithic update and Game Will Not start

    I have been trying to get into ark all day today and there was apparently a 3+ hr update.  After the update applied Ark would not start.  I went to the forum to see if there was an announcement and the forums were down for several hours.  I got a message saying something about the forum being updated.

    Now that the forum is back up no announcement or anything  about what is happening.  What gives?  Some communication would be nice

    I am on a reinstall and reapply of the updates hopping it works.  I have 6+ giga with unique event colors out that I have been trying to get to adult with the last little bit of the event.  I hope they have not starved.

    These 3hr updates are ridiculous 

  3. Bee Issue

    Sunday my bee hives were low health and when I went to feed them they went poof.   The queen did not show up when the hive was destroyed.

     

    I spent 2 hr trying to tame wild bees and all of the wild hives did the same.  Once the hive was destroyed no queen spawned (even when the drones attacked).

  4. False positives are still here in a big way.

     

    Yesterday I got messages about anti meshing with no way this should be happening to me.

    Today I verified on Single player that these cords were not in the mesh.  It looks like the pillar/ladder were where a rock WAS or just on the edge of the rock.

    This was on na-pve-XboxOffficial-Theisland

     

    Mesh01.jpg

    mesh02.jpg

  5. This sounds like what console users experienced during the thanksgiving event.  It took WC 2 weeks or more to get it stable enough for a large portion of the community to log in.

    Best thing to do is keep trying to get in and once you can get in pod your dinos and take a week off.  Also be prepared for missing structures (i had a lot of structures auto decay and know people who had entire bases auto decay)

    This post worked for many console players (at least enough to connect and pod dinos)

  6. 12/4/2019 update and lost dinos

    Still WC say they fixed connection issues.   However after multiple unscheduled updates in a row on the evening of 12/4 I still have connection issues.  Also during this round of updated i had unpodded about 9 adult event dinos at 1pm local time then at about 7:30 pm local I logged in to check on them and 2 of the adult owl starved with a 3rd close to starving.  Never in my history of playing ark have I had an adult starve in 6.5 hours.  I have left owls out for days without food and they do not starve.  The only think i can think of is that the update did some type of accelerated food consumption  with this update.  

    Still wc has not said anything about replacing dino or structures due to all of these network and game issues.  After the unscheduled 11/27 updates you would think that wc would have learned what any mature software company know, that rushed updated are always risky.  After as many times wc tried this approach over the last week or so and the problems it has caused.  You would think that they know not to deploy unscheduled update, multiple "Quick" updates in a row, and not to deploy during a heavy usage time.

    I have been in software development for 19+ years so i know the challenges, but i also know that rapid fixes like this never end well.  I also know that customer (everyone who paid for this game is a customer) are your life blood (and your paycheck).  So you need to keep the customer reasonably happy.  With a ticketing system that auto "solves" your ticket, a support email that is disabled, and no acknowledgement of lost dino and stuff with a go forward plan. This is not how you keep customers happy. 

    With all of this said I have given ark the appropriate rating in the Microsoft store with comment out lining these problems with the hope that it will keep others from making the same mistake as the rest of us.

  7. Sapphire there are so many angry people because on official servers we are at the mercy of wild card and they do things like apply several "short" unplanned updates at a time during the time when servers are heavily used.  These update end up causing all sorts of problems.  They also do things like you work hard to tame event dino and you unpoded them at 1pm local time and you log back in at 7:30 pm local time to check on them and then 2 out of 6 adults starve when they were only out for a few hours and WC applied 2~4 "short" patches. 

  8. We can complain but nothing happens.

    I have been trying to create support tickets to try and get lost dinos replaced and all of my tickets were automatically "solved"

    So i just tried a different way to get my ticket reviewed by creating a new ticket then replying to the email and i got this response

    "

    ##- Please type your reply above this line -##

    Hello Survivor!

    Thank you for contacting Studio Wildcard Customer Support. Unfortunately, support@survivetheark.com email has been deactivated. Please visit https://support.survivetheark.com to submit a support ticket.

    Thank you for your understanding in this matter.

    "

    As a customer it makes you feel really appreciated, that there is apparently no way to report issues for the xbox/console.

  9. really extending the event for 4 days (12/3, 4, 5, 6th ) that are typically work days as a replacement for 5 days (11/27, 28, 29, 30th and 12/1) that are vacation days.

    Not to mention dinos, land and structures that were lost.

    Also when I tried to get on late today after the update I was still getting a disconnect issue and booted (it was better but not stable in my opinion).  I was also getting the disconnect issue some of the time on a map that was previously ok.

    • Like 1
  10. Since these issue i have been taking a break from Ark and doing real life stuff, but to give an update on a couple of pointers in this thread that i did see.

    Before the last night update on 12/1 this "solution" did appear to be temporary.  Meaning that i could use the new character workaround and could play for a few hours but when i tried to login the next day (or when i switched maps) the connection lost  issues were back.  However the one map that always worked keep working as normal.

    I also noticed that I had a tribe mate "sleep" in our noob hotel (5x5 structure) and he had a lot fewer of these issues.

    After today's update (redeploy of xbox 792.61) now my connection lost issue appears to follow me around on maps. meaning i can get in on my home server for a 10 min or so but can not get into ext map.  Then after a retry to connect on ext I can get into ext for a few min.

    On my main server I did notice in the tribe log some structures are starting to decay because i can not do a proper visit to my 3 bases and land.  So not very reassuring.

    I also have not been able to create support tickets because the are automatically "solved".  So I my confidence on a good resolution on this are not high. 

    This is messed up.  I think i am taking a break from ark for a while.

  11. Solution to 11/27 update problems

    On 11/27 after a second update the community has been receiving several issues.  There are several threads/posts related to these issues.  In summary these issues are:

    1)      When connecting to a server Ark and within a few seconds Ark kicks the character

    2)      When connecting to a server Ark renders the character and partially renders a base and the environment.  Also, with in this case Dinos typically do not have saddles and the character cannot interact with environment (example cannot open doors).

    3)      When connecting to a server the character has a high ping (common example is a ping of 255) then Ark kicks character

    Once the above problems occur, they occur consistently.

     

    Thanks to my friend “Star” on my home server theisland953 she put me onto the path to a solution to the above issues.  This solution has been tested on 2 different accounts with some or all of the above issues.

      

    Solution:

    1)      Connect to a server you have never used before and create a new character.  I picked a low population extinction because it makes the 2nd step easier.

    2)       Go to an ob or terminal and transfer the new charter to a server you are having the above problems with (in my case theisland953). Read step 3 before doing this step!

    3)      This is a critical step and must be done correctly or you will lose your main character (it is not difficult, but you must be careful).  When asked if you would like to overwrite your existing character say NO (xbox  red button).  Ark will display a white screen and take a few seconds/min then your main charter should be displayed.  At this point your issues should be fixed.

    I only had one server with this issue, so I have not tested this on multiple servers.

     

    I created this as a separate thread so that we (the community) can link it to all of the other threads/posts rather than reposting the same information over and over.

     

    It looks like I only lost a few juvi rex and tek quetzal but it is really poor on WC part when the community can figure out a solution to their problem.  Maybe they will replace the dinos but am not counting on it.  With that said I hope this helps.  If this does help, please post a reply here so we know how well it works (of if at all).  If this does not help please post a reply and give a few details about what you seeing.

    Also please link any other related posts and/or sticky this thread.

  12. so today and yesterday i got arked hard.

    Since the 2 updates on 11/27 within a about 1 hr of each other.  Everytime i try to connect with my character on one specific server I get a host disconnected message.  Tribe mate has same issue but others I am friends with an get on  and still other say they have a similar issue.  Right in the middle of a holiday event, makes you feel loved (not).

×
×
  • Create New...