Jump to content

genesis 2 Bug Report: Slide and Glide mission boon resets imprinting (1% per imprint)


Recommended Posts

Environment: Unofficial Dedicated Cluster, The Lost Remnant

Platform: Xbox/Win10 Crossplay

Map: Genesis Part 2

Mission: Slide and Glide (Gamma, Beta and Alpha)

Expected: Slide and Glide mission Baby Boon on completion will boost baby maturation at boon start and at the end of the boon the maturation resets to ini settings. No other settings are effected by this boon.

Actual: Slide and Glide mission Baby Boon effects baby imprinting settings. Resets all imprints to be 1% per imprint, ignoring ini file settings. The settings are reset to 1% when the boon starts and again when the boon ends.

Workaround: Resetting the server (restart) appears to allow the ini file settings to reset imprints, however it also seems to remove the baby boon buff as well. Server owners need to either reboot the server to reset imprints and do without the buff (and then reboot again when the buff ends) OR find a way to disable the mission to prevent issues. There unfortunately appears to be no published way to disable singular missions on Gen 2 at this time.

Note: Server ini settings are accelerated to be 1 imprint at 100%

This issue has been reported with other clusters as well although many are unaware that its this mission that is causing the issue.

Link to post
Share on other sites
  • 2 weeks later...

Note: They did fix the boons so they no longer reset after a reboot - so my temp fix is squashed and you have to wait out the timer. 

The other option is to run this commandline from the admin window:

Cheat removeallworldbuffs

This removes all the world buffs and helps with the issue although it does remove every world buff as well. 

Hopefully WC comes up with a fix soon because this is really very annoying.

Link to post
Share on other sites
  • 3 weeks later...
On 6/20/2021 at 10:14 PM, Smilodon350 said:

Note: They did fix the boons so they no longer reset after a reboot - so my temp fix is squashed and you have to wait out the timer. 

The other option is to run this commandline from the admin window:

Cheat removeallworldbuffs

This removes all the world buffs and helps with the issue although it does remove every world buff as well. 

Hopefully WC comes up with a fix soon because this is really very annoying.

U can enable the other buffs again after removing them all by starting the missions and immediately run the “cheat forcecompleteactivemission 0” Don’t have to wait to be teleported, can just be used while “waiting for players” for a quick fix

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...