Jump to content

Admin / Trusted Player Tool - Game Save Visualiser


MirageUK
 Share

Recommended Posts

Posted (edited)
12 hours ago, RASPAARMY said:

Hi, here I send you a backup somewhere where you can get a copy so you can review it, this is the one where it doesn't load for me.
As always an awesome job !!!

 

https://drive.google.com/file/d/1lLG_VH9VkHt0OGdV2riW2DpatApLnhyP/view?usp=sharing

You appear to have some duplicate key data in that save file.

About to start work but will investigate further when I finish this evening and get back to you with more information.

 

.. edit ...

After adding an ignore to skip these duplicate keys eventually I receive an error regarding the database itself:  

SQLite Error 11: 'database disk image is malformed'.'
 

Not sure how ARK loads this save if it's a bad file - maybe try using the SqlLite command line tools to "repair" before attempting to read in ASV?

Edited by MirageUK
Link to comment
Share on other sites

first off: thank you for taking so much time to maintain this tool and associated libraries. having only spent a few hours tinkering with minimal coding experience I made it as far as parsing the header for a single .arkprofile by smashing the old arkpy library and trying to under just what the heck was going on with ASA vs ASE.

Ive combed through a decent amount of the pages here and your documentation where available on github but i cant find anywhere to adjust some of the ArkBot features. One issue i've seen when using it is that the map images are truncated and are therefore displaying incorrectly, am i doing something wrong on my side?:

 

ark_bot_map.png.d8449609d7891f8a382377b94e4205e5.png

Link to comment
Share on other sites

Posted (edited)
9 hours ago, steakwhistle said:

am i doing something wrong on my side?:

 

ark_bot_map.png.d8449609d7891f8a382377b94e4205e5.png

I think youre the first I'm aware of to try and use ASVBot - so I haven't had much testing or feedback.

I don't believe it'll be something you're doing wrong but more likely something I haven't tested.

Leave it with me and I'll see what I can do over the weekend.

Edited by MirageUK
Link to comment
Share on other sites

9 hours ago, MirageUK said:

I think youre the first I'm aware of to try and use ASVBot - so I haven't had much testing or feedback.

I don't believe it'll be something you're doing wrong but more likely something I haven't tested.

Leave it with me and I'll see what I can do over the weekend.

no rush at all if its an actual bug. I was actually interested in seeing how I could use the map export feature in the Viewer programatically, as I've already made a lil' webhook script that uses the ASVExport json's to send a morning/evening "dinoforecast" to a channel used for notifications (ex. high lvl XYZ dino sighted at lat/lon). The jsons are perfect as is for a daily stat up on the players, but the map exports to go along with them would be nice. I was already looking into just using your map data & the lat/lon to do something within the script but if i could just hook into whatever the mechanism is for your map export in the full client that would certainly save some time.

ark_bot_map2.png.4e8a29bd45d15a4e02850227430a396f.png

 

thanks again for this tool, its made pin-pointing problematic dino deaths a breeze and the dino forecast goes over very well with my friends who are always looking for the next big tame!

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

just to follow up, i was able to get the json export automated and I know have a daily report that gets sent to my discord for the players to review tames of the day. I was wondering is it at all possible to hook into the map export feature in the Ark Viewer client or am I better off just recreating it now that i have the map.json and the below lat/lon values?

ark_bot_map3.png.56537698b2bec069047dd8d3cdbcea83.png

Link to comment
Share on other sites

@steakwhistle - There isn't anyway currently to export the map images by command line but the functionality is fairly simple if you have the lat/lon values.

  var imageSize = 1024;
  var markerX = (float)(wild.Longitude.GetValueOrDefault(0)) * imageSize / 100;
  var markerY = (float)(wild.Latitude.GetValueOrDefault(0)) * imageSize / 100;

 

Link to comment
Share on other sites

Posted (edited)
On 5/2/2024 at 11:01 PM, MirageUK said:

I think youre the first I'm aware of to try and use ASVBot

I tried using it a few months ago but couldn't find any documentation so figured you were still working on it.

Are there some docs you could point me to? Basically looking for a way to extract data from the save file into a more usable format. XML/JSON would be amazing.

 

 

EDIT: I found it:

 

Edited by MeatShield
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Posted (edited)
On 5/16/2024 at 9:11 PM, MeatShield said:

I tried using it a few months ago but couldn't find any documentation so figured you were still working on it.

Are there some docs you could point me to? Basically looking for a way to extract data from the save file into a more usable format. XML/JSON would be amazing.

 

 

EDIT: I found it:

 

Yeah there is no real documentation as this was never actually meant as a public facing project. 

It quickly evolved from a simple CSV parser to list in sortable grid format showing wilds and tames into what it is today.  Maybe one day I'll revisit, clean it all up and document things.

Edited by MirageUK
Link to comment
Share on other sites

On 5/16/2024 at 4:11 PM, MeatShield said:

I tried using it a few months ago but couldn't find any documentation so figured you were still working on it.

Are there some docs you could point me to? Basically looking for a way to extract data from the save file into a more usable format. XML/JSON would be amazing.

 

 

EDIT: I found it:

 

Ye this is what i do:

ASVExport.exe all {currentSaveFile} {exportDir}

then you can use the *map.json files if you need human readable versions of the blueprint names. Its been working flawlessly with tabulate & webhooks i basically get dataframes sent to my discord on a 12h schedule:

image.png.93d921d5818d1dcbce07b7557db3c289.png

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

53 minutes ago, Thaledwyn said:

I don't know if this was already mentioned but Alphas don't show up in the list?

Proposals for new versions:
- Could you make the columns moveable so we can move names next to colors for example? (should be easy)
- Could you make an option to also add dinos from Dino Depot balls in addition to cryos? (this would be very helpful)

I'm using the command line version of ASV - and I'm getting Alphas...  They're listed as "Mega" - thanks to WildCard's wonderful naming system.

For example: MegaCarno_Character_BP_C
Link to comment
Share on other sites

23 hours ago, Thaledwyn said:

I don't know if this was already mentioned but Alphas don't show up in the list?

Proposals for new versions:
- Could you make the columns moveable so we can move names next to colors for example? (should be easy)
- Could you make an option to also add dinos from Dino Depot balls in addition to cryos? (this would be very helpful)

I'll investigate Dino Depot balls - most mods that work like cryopods tend to use same file format so it's a little odd it doesn't already work.

Alphas - yeah this has been raised before.  I assume you mean within the Viewer?  Un-tick "Tameable" and they should appear, a feature, not a bug.

Move columns - at the moment they are hard coded by number - so not so easy to code a move but it is something that has been requested before and I was going to look at if I ever got around to re-working the UI.

Link to comment
Share on other sites

lately I have a bug loading the savegame in the viewer. at first it was impossible to load one of our servers, island. now its the other, SE too.
Content failed to load.
We recently used -converttostore and then -usestore, because we had problems with server transfers and people loosing characters when they crash while traveling. but that was 2 weeks ago, the bug started affecting loading SE 2-3 days ago.
Any idea? or what can I provide to help analyze whats the problem? it seems not to make any log files for that case

Link to comment
Share on other sites

Posted (edited)
8 hours ago, HPTD1 said:

lately I have a bug loading the savegame in the viewer. at first it was impossible to load one of our servers, island. now its the other, SE too.
Content failed to load.
We recently used -converttostore and then -usestore, because we had problems with server transfers and people loosing characters when they crash while traveling. but that was 2 weeks ago, the bug started affecting loading SE 2-3 days ago.
Any idea? or what can I provide to help analyze whats the problem? it seems not to make any log files for that case

A backup of your data for me to debug? 

It should always write out to ASV.log but information might not be nearly as useful as the backup itself where I can load it into my development code and walk through it to see what the problem is.1

Edited by MirageUK
Link to comment
Share on other sites

7 hours ago, Altairhalo said:

When ever i try to load an Island map, it says that it fails to load, but it does seem to work for the Scorched Earth map.

update the Test SE server i have up was fine and loaded in the ASV no issues, any The Island map has not worked, as well as the Scorched Earth main map on the cluster.

Can't debug without a backup of your save.  It works fine for all my local saves.

Link to comment
Share on other sites

19 minutes ago, Altairhalo said:

Here is a folder of a map that does not work. i was unable to add the files here as i hit to many limits.
https://www.dropbox.com/scl/fo/gtlf9vwlf54chrawz93vu/AKpH0bBGebleCPO0G1rdcaQ?rlkey=salshjoi2sh9j3r0znz8ebqy7&st=w0w0i26o&dl=0

Before I spend time investigating further - this isn't a "storage map" is it?  - where you have no wild spawns? 

It loads without issue for me - showing tames, structures etc. but no wilds.

Link to comment
Share on other sites

On 5/9/2024 at 1:44 AM, MirageUK said:

@steakwhistle - There isn't anyway currently to export the map images by command line but the functionality is fairly simple if you have the lat/lon values.

  var imageSize = 1024;
  var markerX = (float)(wild.Longitude.GetValueOrDefault(0)) * imageSize / 100;
  var markerY = (float)(wild.Latitude.GetValueOrDefault(0)) * imageSize / 100;

 

thank you good sire, geopandas & your values have worked almost TOO easily :) thanks again for taking the time to create a tool to easily parse these binary gross save files into easily to use json :)

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

6 hours ago, MirageUK said:

Before I spend time investigating further - this isn't a "storage map" is it?  - where you have no wild spawns? 

It loads without issue for me - showing tames, structures etc. but no wilds.

Its a map that i use for testing things i am unsure of such as mods, ini configs and the like. The scorched earth that did work with it was a clone from the island so it would have the same. There should be dinos, but at one time they were off for another test.  And on the active cluster i was unable to as well. Could it be something im doing wrong? I use dediconnect with gsa if it helps

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...