Jump to content

startrekmad

ark brightness increase bug or is it my pc?

Recommended Posts

ark brightness increase bug or is it my pc?

hey everyone, so i got a problem and i need advice. 

2 weeks ago , my game was all normal.

a week ago i went to a server and bare in mind the gamma is normal levels. and screen and brightness is fine, but then 5 mins later the brightness increases on its own, not the gamma the brightness, as you can see in the screen shots 

game after 5 mins of logging https://imgur.com/dXwLkuL https://imgur.com/MObNnjA https://imgur.com/DMuS1av

 

then i turn down the gamma on the console it lowers it alot but difficult to see like crafting menus etc

https://imgur.com/YZknR0k this is when i lower the gamma level to say gamma 0.7

https://imgur.com/5v7bS0C gamma at normal level at night time, 

i think its my gpu personnelly giving up the ghost maybe, i have done, driver updates, restarts , settings changes, uninstalled the game, clear the cache and folder, restarted, reinstalled the game and i went to try this morning same thing, i just dont no what to do

i am thinking its the gpu personnely , as i no its playing up in respect textures wise, as on another game called atlas nothing renders in correctly but thats for another forum

 

i would be greatful for any help anyone can give,

thanks in advanced

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)

I think this is a problem with the new Valguero map.

I have had this happen to me aswell, it seems to stem from when it transitions to night time and the back to day time the gamma goes all wacky.

Restarting the game seems to solve the problem, but it is really annoying have to do that, and it isn't a permanent fix, it often will do it again at some point.

 

EDIT: so no it isn't your GPU or your pc it is an Ark problem on their end, not sure if they are even aware of the issue yet. But I can confirm this exact thing has started happening to me when the new map released and a friend of mine. We all have different GPU's and specs so I very much doubt it's related to that.

Edited by HoboNation

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)

It's not your GPU. It's a bug when transitioning from one area to another, there's different lighting in the two, and something goes wonky in the change. You can sometimes fix it by going back and forth until you get the right lighting, but it's fairly rare for the fix to work.

For me, it's fairly common on the Aberration map in the blue biome - I think transitioning to the Luminous Swamp area does it most often. It used to happen commonly on Extinction but then they patched something and it's mostly fixed, but can still occasionally be triggered when leaving a biome.

Edited by Milsurp

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...