Jump to content

asmodiandevils

Teleporter Malfunction - Help Advice Any Others?

Recommended Posts

Teleporter Malfunction - Help Advice Any Others?

I spent weeks saving and gathering mats for my first teleporter and generator. now that i placed it today when i teleport my dinos do not appear at the destination. they are found usually 40 - 50 foundation lengths away. like really far away. I have had to use owl vision and modified groups to find them. Please has anyone else had this happen and how did you fix it.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)

Sometimes they fly in the direction they're looking when you teleport them after the teleport. For example, if you have a parasaur looking at the teleporter terminal, and you teleport it, it will fly really far forward in the direction of the terminal.

If you put walls around the teleporter, or angle the dinos to where they will hit a wall, it should stop them from bugging like that

Edited by Topherrrrrrrrrrrrr
  • Thanks 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, yekrucifixion187 said:

I noticed it mostly with flyers and mana's. Crabs, Anky's, Rav's, and others like that have never posed me an issue. 

I think it's a game issue not a design issue on your part. I guess submit a ticket/bug report with video evidence of a few teleports.

Okay I will have to submit tickets cause it keeps on happening.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I always build a small catch gate near my teleporters if they arent in my base or within my walls.

I notice they spring forward more the more laggy it is. Usually they go 5-10 foundations away but ive seen a few go longer. Not as far as you are explaining though

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tip - as soon as you arrive at destination - whistle follow all. 

Been having issues with teleporting with more then 4 dino's at a time due to server lag issues, however if I whistle follow all as soon as I teleport in, they all magically appear around me.  Hope that helps you guys. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 6/1/2019 at 5:05 AM, asmodiandevils said:

Teleporter Malfunction - Help Advice Any Others?

I spent weeks saving and gathering mats for my first teleporter and generator. now that i placed it today when i teleport my dinos do not appear at the destination. they are found usually 40 - 50 foundation lengths away. like really far away. I have had to use owl vision and modified groups to find them. Please has anyone else had this happen and how did you fix it.

The only time we have had this happen is on our Ab server doesn't matter how many dino's could be 1 could be 4 but like you describe they are no where near the TP pad. Even though they are still there you can run into their invisible body but it flashes  images of the dino/dino's else where. When it does happen and if you can find said dino you have to pin it in place with another dino so in our case either rockdrake or reaper. Then you can walk up to it and hit E to get on it where ever you have pinned it down and not on the teleporter.  The only way we are able to teleport a dino safely is with someone sitting in the saddle and another teleporting to where ever.  All of our teleporters have been inplace since teleporters came out and was never a issues before. It started to happen a little before when they released the patch that they had to turn off the decay timers so don't know what they messed up.

Share this post


Link to post
Share on other sites

If your first tele is within range a dino leash, Dino's will sometimes glitch when teleported because they think they still need to be within the leash. If this is the case, head in a straight line from the second tele to the first, you'll find the dinos stuck on the first obstacle in between the two teles.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 6/7/2019 at 10:32 AM, FRM17 said:

If your first tele is within range a dino leash, Dino's will sometimes glitch when teleported because they think they still need to be within the leash. If this is the case, head in a straight line from the second tele to the first, you'll find the dinos stuck on the first obstacle in between the two teles.

Thank you FRM18 the DINO LEASH was glitching my dinos!!! OH THANK GOD. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...