Jump to content

cad

tool [Tool] ARK Smart Breeding: Extract Breeding Stats, Dino-library, pedigree

Recommended Posts

This has probably been addressed but I haven't been able to find it from searching.

After exporting my dino data and then importing the exported data, I mistakenly named 2 dinos the same name. After renaming the dino in ARK, re-exporting the data, then re-importing the exported data, it doesn't detect the name change. For example, 2 were named 2F1 and one of then should be named 2F5.

I would think that renaming dinos is fairly common, and dinos are unique based on DinoID1/DinoID2 (based on the exported ini file), so dino name changes are updated within the app.

Did I do something wrong? I know I can update the name both in ARK and the app, but I was doing something wrong in the app that didn't detect the name change.

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 8/15/2019 at 2:29 AM, DJQuad said:

After exporting my dino data and then importing the exported data, I mistakenly named 2 dinos the same name. After renaming the dino in ARK, re-exporting the data, then re-importing the exported data, it doesn't detect the name change. For example, 2 were named 2F1 and one of then should be named 2F5.

The ARK-id is only saved in ASB if you don't change anything in the input fields (the id needs to be unique and assigned to only the correct creature). If you import values and then click `Extract` again, it will assume the creature is not the one you imported. When you add a creature to the library you should see at the top an info-text like "Creature of the exported file <path of the export-file>". If that is not there, the id will not be saved.

Let me know if the issue persists, but I think that's the cause.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks, I'll try that.

I'm having some problems importing some dinos, and I think it's because I'm using custom values on my server. I dragged the GameUserSettings.ini and Game.ini to the settings menu but it didn't import some settings.

Where are these values in the ini files?
Max Tamed Levelups
Max Graph Level
Max Total Level

Share this post


Link to post
Share on other sites
[ARKSmart Breeding ] Cryopods

Hello all,

 I'm kind of a new player. I hope it's ok to ask this question here. 

 I've been using the smart breeding application for quite awhile. I don't know all the ins and outs but it's been handy to read in our LAN server's "TheIsland.ark" file and see all the dinos as my kids can't be bothered to keep track of stats on dinos they tame. I'm using version 0.30.1.0, the current version as far as I know.

I've recently started using cryopods. It seems I'm unable to view dinos in a cryopod when I read in the server file. I know I have some Tapejera's but they don't show either. (Maybe they're in cryopods?)

On the GitHub page it claims this was fixed in a previous version. So I'm guessing I have a setting that's wrong.

I've made sure the "Show Cryopod Creatures" checkbox on the "View" tab in the bottom left of the Library page is checked. Also the top "View" menu has a checkbox for "Cryopod Creatures". I've checked that as well.

Any other things I should be doing?

Thanks!

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 8/17/2019 at 11:08 PM, DJQuad said:

Thanks, I'll try that.

I'm having some problems importing some dinos, and I think it's because I'm using custom values on my server. I dragged the GameUserSettings.ini and Game.ini to the settings menu but it didn't import some settings.

Where are these values in the ini files?
Max Tamed Levelups
Max Graph Level
Max Total Level

Max Tamed Levelups can be changed by stating the needed xp for each level with `ExperiencePointsForLevel`-commands (see https://steamcommunity.com/app/346110/discussions/10/530646715633129364/ ). 

Set Max Graph level to what value you think looks best in your library, it has only visual effects on some colors. Usually a value of 1/3 of the max wild level is a good start.

Max Total level ist the DestroyTamesOverLevelClamp. Set it to 0 to disable the highlighting of creatures that exceed this level.

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 9/10/2019 at 3:24 PM, urb0123 said:

[ARKSmart Breeding ] Cryopods

Hello all,

 I'm kind of a new player. I hope it's ok to ask this question here.

I don't know how much time the creator of the Smart Breeding app spend on these forums, it's a third-party app and he's not affiliated with WildCard. You'll probably get better results if you go to his web site and look for a place there to ask this question.

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 9/10/2019 at 3:24 PM, urb0123 said:

[ARKSmart Breeding ] Cryopods

Hello all,

 I'm kind of a new player. I hope it's ok to ask this question here. 

 I've been using the smart breeding application for quite awhile. I don't know all the ins and outs but it's been handy to read in our LAN server's "TheIsland.ark" file and see all the dinos as my kids can't be bothered to keep track of stats on dinos they tame. I'm using version 0.30.1.0, the current version as far as I know.

I've recently started using cryopods. It seems I'm unable to view dinos in a cryopod when I read in the server file. I know I have some Tapejera's but they don't show either. (Maybe they're in cryopods?)

On the GitHub page it claims this was fixed in a previous version. So I'm guessing I have a setting that's wrong.

I've made sure the "Show Cryopod Creatures" checkbox on the "View" tab in the bottom left of the Library page is checked. Also the top "View" menu has a checkbox for "Cryopod Creatures". I've checked that as well.

Any other things I should be doing?

Thanks!

Merged your thread here.

3 minutes ago, Pipinghot said:

I don't know how much time the creator of the Smart Breeding app spend on these forums, it's a third-party app and he's not affiliated with WildCard. You'll probably get better results if you go to his web site and look for a place there to ask this question.

Active enough; he posted above 2 hours ago.

Share this post


Link to post
Share on other sites

@cad

Not sure if this is intentional or me misunderstanding something or not seeing an option somewhere, minor issue in the great scheme of things, but since the latest version, if I have an animal with all of the top stats it's no longer displayed in yellow instead of green. This was a very useful thing for me to quickly identify it so just wondering if I've missed a new setting or something somewhere or if perhaps it's an impact of the new stats being added?

Share this post


Link to post
Share on other sites
5 hours ago, IanHighlander said:

Not sure if this is intentional or me misunderstanding something or not seeing an option somewhere, minor issue in the great scheme of things, but since the latest version, if I have an animal with all of the top stats it's no longer displayed in yellow instead of green. This was a very useful thing for me to quickly identify it so just wondering if I've missed a new setting or something somewhere or if perhaps it's an impact of the new stats being added?

It's a bug and will be fixed in the next release 0.33.3.

  • Thanks 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
21 hours ago, IanHighlander said:

Hi @cad not sure if this just got missed or forgotten about but still not fixed in 0.34.1.0

There was also an issue of loading the considered stats correctly, so probably you have to set the stats again to the ones you are interested in (usually HP, St, We, Dm). For that settings see in the library at the bottom left, choose the tab called `Stats` (you might have to click on the small arrow to the right), select the desired stats and click on `Apply` at the bottom.

  • Thanks 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...