Jump to content
Swordguy

bug Disappearing Fert Eggs on The Island After Patch

Recommended Posts

Over the past 12 hours I have had 2 giga eggs, a rex egg and 2 Argy eggs vanish while incubating. It's not me missing hatch times, or a tribe mate playing tricks on me, the rex Egg literally vanished when i turned my back and turned around again.

Anyone else experience this on the Island today?

Edited by Swordguy

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yes, I experienced this on my rag server. I had 3 rex eggs down, turned my back and there were only 2. Thought it may have fell through my foundation, checked and nothing. When my 2 rex eggs hatched, so did my missing rex. Wierd bug, since I can't incubate to final seconds and pick up.

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, Carnasty said:

Yes, I experienced this on my rag server. I had 3 rex eggs down, turned my back and there were only 2. Thought it may have fell through my foundation, checked and nothing. When my 2 rex eggs hatched, so did my missing rex. Wierd bug, since I can't incubate to final seconds and pick up.

glad its not just me. A Tribemate was suggesting maybe someone stole them, but it would require someone with server admin rights to pull that off with our base. 

I've theorized that its the new item drop animation that's the culprit. I've noticed that sometimes while dropping eggs they'll float under the floor before rising back up, so I try to bounce eggs off wall first and they seem to land properly, if that makes any sense. 

The other possible cause is eggs touching other eggs, as all my eggs that disappeared were touching other eggs. Over the past day I've made sure that no eggs are touching each other, and so far no disappearing eggs. 

I too checked underneath at every level to see if they fell through, but in my case i think the eggs may have just fallen through the map. Our setup is metal floor, and then underneath that theres another floor a couple walls down with like 18 AC's, and then a room below that, and then pillar foundations below that, and I saw no sign of the eggs anywhere. And, two giga eggs would definitely be visible if they fell to a lower level lol.

Share this post


Link to post
Share on other sites
7 minutes ago, AngrySaltire said:

Long shot here. Have you tried using a whip on the area where the eggs where ? Had this happen to me months ago and using a whip magically put the disapeared eggs back into my inventory.. 

The egg wouldve hatched if that was the case :( 

 

Im scared for console release lol

  • Sad 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 minutes ago, d1nk said:

The egg wouldve hatched if that was the case :( 

 

Im scared for console release lol

I was more meaning for when it happens again. Worth a shot.

Yeah next weeks going to be interesting. What isnt going to break lol I havent got my hopes up for a fast turn around in the follow up patches for consoles...

  • Thanks 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
36 minutes ago, AngrySaltire said:

I was more meaning for when it happens again. Worth a shot.

Yeah next weeks going to be interesting. What isnt going to break lol I havent got my hopes up for a fast turn around in the follow up patches for consoles...

Ah yeah for sure :) 

Share this post


Link to post
Share on other sites

yup had 4 rex eggs was feeding more babies returned to pick up the eggs had 3 .... checked under base .. nowt shrugged mustve fallen through world .. 'almost' finshed picking up the other 3 eggs and a baby popped right in front of me .. sigh 2 shotgun shells later and i went to bed 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×