• Announcements

    • Jatheish

      ARK Sales!   12/20/17

      For those who've yet to experience the joys of ARK, nows your chance to get in as we have a huge host of discounts across various platforms and regions! The discounts and sale length may vary so please continue reading for further sales information! PlayStation 4 (EU) Winter Sale! ARK will be participating in this year's PlayStation 4 Winter Sale! Discounts may vary based on region, so please double check to ensure you can get it in time! ARK: Survival Evolved ARK: Explorer’s Edition ARK: Season pass ARK: Scorched Earth Humble Bundle Sale! ARK: Survival Evolved ARK: Scorched Earth ARK: Season Pass
Xeniero

CRASHING!!!! Obelisks and supply drops

Recommended Posts

19 hours ago, Ramrod43 said:

Hey guys it worked! All I had to do was go to my single player account hit download player and I can now Open DROPS !!!

This did not work for me. I had no players to download. The "fix" for me was to delete ALL single player data. I tried to delete single player data for each map but that did not work. The option to do all is located at the very top when you are on the server settings menu of your single player mode. I just hope it sticks for me and don't come back. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 10/22/2017 at 11:09 PM, TedyBearOfDeath said:

 

The suggestions in this thread didn't really fix my issue. I went into single player and deleted ALL single player data. Before that I removed single player data on each map and continued to have crashes. After removing ALL single player data I can now access drops. So it probably has something to do with the profiles that @Gravex suggested fix for PC.

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 hours ago, Agrovaine said:

This did not work for me. I had no players to download. The "fix" for me was to delete ALL single player data. I tried to delete single player data for each map but that did not work. The option to do all is located at the very top when you are on the server settings menu of your single player mode. I just hope it sticks for me and don't come back. 

I’m not 100 but I’m pretty sure it was linked to what you have in your OB, deleting your character may have been overkill. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
48 minutes ago, Lhazi said:

I’m not 100 but I’m pretty sure it was linked to what you have in your OB, deleting your character may have been overkill. 

It may have been overkill I agree but when I opened the OB there was nothing to download for character, dinos, or items. So I decided to remove it all since I play more PvE now.

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 10/25/2017 at 10:03 AM, Agrovaine said:

This did not work for me. I had no players to download. The "fix" for me was to delete ALL single player data. I tried to delete single player data for each map but that did not work. The option to do all is located at the very top when you are on the server settings menu of your single player mode. I just hope it sticks for me and don't come back. 

Sorry that it didn't work for you but Im glad you figured it out. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 10/22/2017 at 11:52 PM, ManiacalPYRO said:

I'm having a major bug that I've been dealing with since when ark was fully released. I can't open any supply drops, loot crates, or obelisks without instantly timing out of the server and being sent to the title screen. This is absolutely game breaking making you unable to profit from the supply drops, fight the bosses, and most importantly transfer servers. I'm very afraid that this is a rare bug left to be forgotten. Im REALLY REALLLLLLY hoping that this horrid bug is resolved by the time Aberration is released. It's been two paches now and it's still not fixed so im very afraid. Also this is only for specific players. None of my friends are dealing with this. To replicate the bug follow these steps:

1. Open any supply drop, loot crate, or obelisk

2. Watch helplessly as you're timed out of the server and sent to the title screen

thats hilarious 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Anyone have any information on how to fix this probably it does it with everything besides cave drops and underwater drops I’ve deleted all of my single player data, deleted the game and redone loaded it. I have also gone into my saved characters and deleted them and it’s still happening don’t know what to do but I’m at a huge disadvantage on PVP with this issue. If anyone has anything that will help It will be much appreciated. This is happening on my Xbox one and PS4.

Edited by OutlawsFTW

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 11/14/2017 at 12:27 AM, Jaydplays said:

Okay I need a bit of help... I'm playing on Xbox one and ever time I go to a supply drop or becom or underwater drops it kicks me out of the server do you know how hard it is to get good stuff now HELP!

it is also happening to me as well if anyone knows a fix for this bug please let Jaydplays and me know i have already sent a ticket into Wildcard studios about this issue they are looking into the matter so for now we need help resolving this issue

Share this post


Link to post
Share on other sites

I seem to can’t access loot drops and obelisk inventory at all cause every time i’ve Tried to so far all that happens is I get removed from game and it says time/lose connection to host though the server remains in normal operation and that’s in all server types so far i’ve Yet to try on non-dedicated but I play with friends and this is frustrating me to no end cause all my progress can’t shift maps at all so if you know of a way to resolve this issue or a time an update will address this issues please let me know!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Try going into your single player maps and make sure you have nothing in the obelisks. I think thats what I heard when others were having this issue a little while back. You can try searching through the forums for a more info if that doesnt work I know there more info out there. 

  • Thanks 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 11/18/2017 at 5:20 PM, TedyBearOfDeath said:

Try going into your single player maps and make sure you have nothing in the obelisks. I think thats what I heard when others were having this issue a little while back. You can try searching through the forums for a more info if that doesnt work I know there more info out there. 

That's a terrible, non-obvious that it's the issue, bug.  Thanks for the response in case I hit it or someone else does.  I seem to recall mention of this before, but forgot all about it.

  • Thanks 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

So ever since Ragnorok I think. I’ve had trouble opening Supply drops and obelisks on other servers.

i always seem to lag out everytime I go to open them. Almost like it overloads my XBOX and lags me out. 

I tried uninstalling and reinstalling, erasing all my data/saved data. and other things as well.

The only way I can open them is if I’m on my own worlds. 

Many advice?

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 hours ago, OganicBeans said:

So ever since Ragnorok I think. I’ve had trouble opening Supply drops and obelisks on other servers.

i always seem to lag out everytime I go to open them. Almost like it overloads my XBOX and lags me out. 

I tried uninstalling and reinstalling, erasing all my data/saved data. and other things as well.

The only way I can open them is if I’m on my own worlds. 

Many advice?

Make sure to go into your singleplayer maps and remove anything you have in the obelisks.

Share this post


Link to post
Share on other sites

So I rented my own serveron xbox and it worked fine until I had to wipe it with "Destroyallenemies" and "Destroystructures", and now for no goddamn reason I can't use OBs or Beacons because my game freezes every single time I use them, I'm the only one effected on my server with this BS, it.seems like a coincidence that this happened when the Ad for Aberation appeared on the server select screen and the patch to optimize rented servers came out last week, I would love if someone would tell me how to fix this myself so I don't have to use the "highly intelligent and timely effective support system" here, it really pisses me the hell off when I rent my own server just to get away from Wildcard and their BS and yet they still find new ways to annoy me.

So in short, Obs & Beacons are broken for me, WC sucks, please help.

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 hours ago, wrath435 said:

So I rented my own serveron xbox and it worked fine until I had to wipe it with "Destroyallenemies" and "Destroystructures", and now for no goddamn reason I can't use OBs or Beacons because my game freezes every single time I use them, I'm the only one effected on my server with this BS, it.seems like a coincidence that this happened when the Ad for Aberation appeared on the server select screen and the patch to optimize rented servers came out last week, I would love if someone would tell me how to fix this myself so I don't have to use the "highly intelligent and timely effective support system" here, it really pisses me the hell off when I rent my own server just to get away from Wildcard and their BS and yet they still find new ways to annoy me.

So in short, Obs & Beacons are broken for me, WC sucks, please help.

Go into your singleplayer maps and remove everything from the obelisk.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now